Cumartesi, Ağustos 06, 2011

Yalova'daki kimyasal atık depolama tesisine ŞİDDETLE HAYIR!


Yiğit Bulut - Türkiye buna 'EVET' demiş olamaz! KORKUNÇ tek kelime ile KORKUNÇ! - HABERTÜRK

Yiğit Bulut'un Türkiye'nin gündemine taşıdığı, Yalova'da kurulması çalışmaları planlanan veya başlayan dünyanın en büyük kimyasal atık deposu hakkında bir kaç değerlendirmede bulunmak ve bu konuda fikirlerimi paylaşmak istiyorum.

Yiğit Bulut'un da ifade ettiği gibi hükümet buna onay vermiş olamaz. Eğer buna onay verilmişse çok büyük bir yanlışın tam ortasındalar.

Ben ülkemize bir nükleer elektrik santrali kurulmasından yanayım. Ancak buradaki durum farklı. Ülkemizin en güzel yerlerinden birisine büyük ve çok tehlikeli bir çöplük kurmanın faydası ne olabilir ki? Olsa olsa bir miktar döviz girdisi. Ancak kaybedebilecekleri karşısında bunun lafı bile olamaz. Burada bizi nükleer santraldeki gibi zorlayan bir ihtiyaç da yok ortada.

Ayrıca yıldızı parlayan ülkemizi, batılı veya büyük devletlerin ülkelerinde görmek istemedikleri çöplüklerini gönderdikleri bir pozisyona düşürmek de hiç hoş olayan bir durum. Bu, Türkiye'nin vizyonel bakış açısına gölge düşürecek bir yaklaşım.

Eğer doğruysa; hükümet bir an evvel düştüğü büyük yanlıştan geri adım atmalı. Bu konuda kamuoyunu aydınlatacak bir açıklama yapmalıdır.

Hiç yorum yok: